Аудио – Адвокат Бактыбек Жумашев “балаңызмын” деп чалган алдамчыны милициянын колуна кантип салып берди?

Бишкекте адвокат Бактыбек Жумашевди “балаңызмын” деп алдап, 200$ алып жаткан жеринен кармалды. Бул тууралуу адвокат өзүнүн Фейсбуктагы баракчасына бүгүн, 18-январь күнү жазып чыккан.

Анын айтымында, белгисиз номер менен бир жигит чалып, анын баласы экенин айтып, “ата, киши сүзүп кеттим, тез арада акча керек, терминал аркылуу салып жибериңиз” деп суранган.

“Чалган жигиттин үнү менин баламдын үнүнө окшош экен. Бирок мен тааныбай калчудай эмес” – деп жазган адвокат.

Бактыбек Жумашев ал жигит алдамчы экенин дароо эле түшүнүп, акчаны бергенге макул болот. Чалган жигит өзүнүн атынан адам жиберерин айткан.

“Алгач 30 000 сом сурады. Бирок көп суммадагы акчаны сурап алганын билип, алдамчы аны 200 долларга түшүрдү. Ал акчаны табыш үчүн бир саат керектигин айтып, трубканы коюп койдум” – деп кошумчалады.

Адвокат 102 номерине чалып, кырдаалды түшүндүрүп, алдамчыны жеринен кармаш керектигин түшүндүргөн. Көп өтпөй эле Биринчи май райондук милициянын ыкчам тобу байланышка чыккан.

“Биз жолуктук. Мен аларга даяр арызымды бердим” – дейт адвокат.

Жолугушаар замат алдамчынын атынан келген жигит чалып, акчага келгенин айткан. Ал акчаны алар замат ыкчам топ аны жеринен кармаган.

Учурда сотко чейинки өндүрүш жүрүүдө.

Сижу я в выходной день в офисе, работу работаю. Вдруг звонок, номер незнакомый. Беру трубку. Звонивший после приветствия называет меня «ата», типа этом мой сын. Рассказывает, что попал в ДТП, сбил человека, сейчас находится в милиции и срочно нужны деньги, чтобы материал не передавали в следствие. Короче, нагоняет жути.Голос звонившего был похож на голос сына, но не настолько, чтобы я не узнал его. Я моментально понял, что это мошенник, который таким образом разводит людей и «кидает» на деньги. Делаю вид, что соглашаюсь дать деньги. Он говорит, что сейчас ко мне подъедет человек, которому нужно отдать деньги. Сначала попросил 30 000 сомов, но мошенник поняв, что назвал слишком большую сумму, снижает её на 200 долларов, или в сомах 14 000 сомов. Я сказал, что нужен час, чтобы найти сейчас деньги и положил телефон.Естественно, первым делом я позвонил на 102, объяснил ситуацию, что мошенника нужно задержать с поличным. Минут через 5 мне перезвонила опергруппа УВД Первомайского района.Мы встретились, я передал им готовое заявление. Тут же подготовили деньги для передачи.Через час мошенник позвонил, я сказал, что деньги готовы. Не проходит и минута, мне звонит посыльный мошенника и приезжает за деньгами. Как только он получил деньги, был задержан сотрудниками опергруппы. В данное время идёт досудебное производство.П.С. Будьте осторожны, когда вам звонят родственники и срочно просят передать или выслать деньги. Проверяйте. Оттягивайте время и сразу звоните в милицию.

Опубликовано Жумашевом Бактыбеком Суббота, 18 января 2020 г.

Булак: «KyrgyzToday»

Ой-пикир жок

Жооп калтыруу

Сиздин электрондук почтаңыз жарыяланбайт. Милдеттүү талаалар белгиленген *